Ventilatietechniek

Lucht is onmisbaar in ons leven. Dat deze lucht fris en aangenaam moet zijn is logisch. Om een optimaal leefklimaat te realiseren, installeren wij zowel in woningbouw als klein utiliteitbouw verschillende ventilatie systemen. Deze systemen verzorgen de balans tussen de aan- en afvoer van lucht:

Mechanische ventilatie

Onder mechanische ventilatie verstaan we een het traditionele systeem waarbij lucht vanuit de keuken, toilet, douche, badkamer en overige gebruikersruimtes via een kanalenstelsel voorzien van een afzuigmotor naar het dak wordt afgevoerd.Hierbij kan de afzuigcapaciteit van de ventilatie unit geregeld worden door een meerstanden schakelaar.

CO2 vraaggestuurde ventilatie

De CO2 vraaggestuurde installatie is een aanvulling op de bovengenoemde mechanische ventilatie. Dit is een energie besparend en zelfregulerend system dat enkel bij verhoogde concentraties CO2 de afzuigcapaciteit verhoogd.

Balansventilatie

De balansventilatie wordt ook wel warmte terugwin installatie (WTW) genoemd. Deze manier van ventileren is energie besparend. In de verschillende verblijfsruimtes worden naar behoefte één of meerdere inblaas- en afzuigpunten geplaatst. Deze punten zijn via een retour en afvoer verzamelkanaal aangesloten op het warmte terugwin unit apparaat. De capaciteit van de WTW kan worden geregeld door een meerstanden schakelaar. Voor het aanvoer- en uitblaaskanaal van de WTW unit zijn er voorzieningen in uw gevel of dak nodig.

Hybalans plus ventilatie (HB+)

De HB+ is een geavanceerdere uitvoering van balansventilatie, zoals hier boven wordt beschreven. Kenmerkend voor de HB+ ventilatie is dat alle punten afzonderlijk naar de luchtverdeelkast worden gebracht, die is gekoppeld aan de warmte terugwinunit. Doordat de verschillende punten afzonderlijk worden ingesteld, is dit systeem beter in balans te brengen.

Dakkap

Prefab schoorstenen zijn een vast onderdeel van ons leveringsprogramma. Dakkappen worden vaak toegepast in zowel individueel als in serie laag- en hoogbouwprojecten.

Op deze schoorstenen worden aangesloten:

  • lucht toevoer en afvoerkanalen van de ventilatiesystemen;
  • rookgasafvoer en luchttoevoer kanalen van de verwarmingsinstallaties;
  • ontluchtings- en beluchtingsleidingen van de rioolsystemen.

De dakkappen zijn in diverse kleuren, afwerkingen en afmetingen leverbaar.