Binnenklimaat

Verwarming, koeling en ventilatie… het valt allemaal onder binnenklimaat. Hiermee zorgen we voor een prettige leef- of werkruimte. Maar hoe creëren we een fijn binnenklimaat? H&R Installatie biedt een ruim aanbod aan oplossingen om dit te realiseren. Laat u adviseren door onze experts! Onze monteurs zijn opgeleid en beschikken over de juiste certificeringen om deze systemen bij u thuis, of in uw bedrijfspand, te installeren.

Warmtepomp-1

Warmtepompen

Bent u van plan van het gas af te gaan? Dan is een warmtepomp de oplossing voor u. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de aarde, een waterbron of PVT-panelen. Er zijn daarom verschillende soorten warmtepompen: lucht/water, lucht/lucht (ook wel bekend als airconditioning) en een verticale bodemwarmtewisselaar (water/water). Zowel de lucht/lucht als de lucht/water warmtepomp haalt warmte uit de lucht, het verschil is dat de lucht/lucht warmtepomp warmte afgeeft aan een binnenshuis ventilatiesysteem en de lucht-water warmtepomp warmte afgeeft aan de cv-installatie. De verticale bodemwarmtewisselaar wordt in de grond geplaatst, waar de warmte van de aarde wordt opgenomen en naar de warmtepomp wordt doorgevoerd. 

Warmtepomp-3

Monoblock en split warmtepompen

Binnen de lucht warmtepompen maken we ook nog onderscheid tussen monoblock en split uitvoeringen. Een monoblock warmtepomp bestaat uit één buitenunit; warm water wordt via leidingen van buiten naar binnen gevoerd. De split warmtepomp bestaat uit twee onderdelen, een binnen- en buitenunit, welke kleiner en compacter zijn. Een ander verschil is dat de split uitvoering geen watergedragen systeem is, maar hier loopt koudemiddel door de leiding. 

Actief- en passief koelen

Warmtepompen kunnen zowel gebruikt worden om te verwarmen als om te koelen. Naast actieve koeling kan met een warmtepomp ook passief gekoeld worden, hiervoor verbruikt de warmtepomp nauwelijks energie. Voor woningen waar al mechanische ventilatie aanwezig is, kan een ventilatiewarmtepomp geschikt zijn. Hierbij wordt warmte uit de ventilatielucht hergebruikt, wat normaalgesproken in de buitenlucht opgaat. Ook hier kan flink worden bespaard op energie.

Vloerverwarming-2

Verwarming

Wij zijn hier om u te helpen bij het vinden van de juiste verwarmingsoplossingen voor uw huis of bedrijf. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe verwarmingsinstallatie, onderhoudsdiensten, reparaties of advies, wij hebben de expertise en ervaring om u te ondersteunen. Ons team van professionele verwarmingstechnici staat garant voor hoogwaardige diensten die voldoen aan uw verwarmingsbehoeften, u een breed scala aan verwarmingssystemen, waaronder cv-ketels, vloerverwarming, radiatoren, warmtepompen infrarood panelen en elektrisch radiatoren.

Wij werken samen met gerenommeerde merken die bekend staan om hun betrouwbaarheid en energie-efficiëntie, zodat u kunt genieten van een comfortabel en duurzaam binnenklimaat. Naast de installatie van nieuwe verwarmingssystemen, bieden wij ook onderhouds- en reparatiediensten om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem optimaal blijft werken. Regelmatig onderhoud kan de levensduur van uw systeem verlengen en energiebesparingen opleveren. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken ernaar uit om u te helpen bij het realiseren van een efficiënte en comfortabele verwarming in uw huis of bedrijf.

Airco-installatie-1

Airco

Welkom bij onze website, dé plek voor alles wat met airconditioning te maken heeft! Of je nu op zoek bent naar een nieuwe airco voor je huis, advies nodig hebt over de juiste airco-installatie, of gewoonweg meer wilt weten over de voordelen van airconditioning, je bent hier aan het juiste adres. Onze ruime selectie aan airconditioningssystemen biedt voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een split airco of een centrale airconditioning voor grotere ruimtes, wij hebben het allemaal. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de ideale airco voor jouw specifieke behoeften.

Een goed geïnstalleerde airco zorgt niet alleen voor aangename koelte tijdens warme zomerdagen, maar biedt ook andere voordelen. Het zorgt voor een betere luchtkwaliteit door het filteren van stof, pollen en andere allergenen. Daarnaast reguleert het de vochtigheid in de lucht, wat kan helpen bij het voorkomen van schimmelvorming en het verminderen van allergieën en ademhalingsproblemen. Onze professionele installateurs zorgen ervoor dat je airco perfect wordt geïnstalleerd, zodat je jarenlang kunt genieten van het comfort dat een goed werkende airco biedt. Ook onderhoud en reparaties staan we altijd voor je klaar.

Ventilatiesysteem-2

Luchtbehandeling

Lucht moet fris en aangenaam zijn, het is tenslotte onmisbaar in ons leven. Daarom is het van belang om een optimaal leefklimaat te realiseren. Om de perfecte balans tussen de aan- en afvoer van lucht te creëren installeren wij diverse systemen. Mechanische ventilatie is hier één van, ook wel bekend als het traditionele ventilatiesysteem. Hierbij wordt het kanalenstelsel toegepast, en wordt middels een afzuigmotor de lucht naar het dak afgevoerd. Ter aanvulling op dit systeem kan een CO2 gestuurde ventilatie geïnstalleerd worden, wat enkel bij verhoogde concentraties van CO2 de afzuigcapaciteit verhoogd. Andere varianten van luchtventilatie zijn aircontioning, WTW (warmteterugwinning) ventilatie en hybalans ventilatie. 

Om tocht- en/of comfortklachten te voorkomen is de juiste selectie van roosters zeer belangrijk, wij kunnen u hierin adviseren. Als vast onderdeel van ons leveringsprogramma worden prefab schoorstenen toegepast, in zowel individueel als in serie laag- en hoogbouw projecten.