Installaties

Zoals de naam al doet vermoeden zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van diverse installaties. Het is mogelijk om uw sanitair volledig door ons te laten vervangen. Aanvullend kunnen wij de riolering van uw woning of pand verzorgen. Andere installaties waarin wij u kunnen voorzien zijn zink- en loodwerken, hemelwaterafvoeren, tapwaterinstallaties en gasinstallaties. Vragen? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Sanitaire installaties-2

Sanitaire installaties

Sanitaire voorzieningen dienen als basis voor ons dagelijks comfort. Van zonsopkomst tot -ondergang maken we gebruik van voorzieningen als toilet, wastafel en douche. U kunt zowel voor het leveren als monteren van basis sanitair en luxe sanitair bij ons terecht.

Er is een breed assortiment aan sanitaire voorzieningen beschikbaar bij verschillende fabrikanten. Ter ondersteuning bij het maken van uw keuze, maken wij gebruik van gerenommeerde showrooms van partner bedrijven. Deze leveranciers beschikken over een showroom met een up-to-date en breed assortiment. In samenwerking met de professionele adviseurs bij onze leveranciers, helpen we u tot de juiste en persoonlijke keuze voor uw sanitair.

Rioleringen

Bij het aanleggen van rioleringen maken we het onderscheid in vuil- en schoonwater systemen. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende verbindingstechnieken, zoals lijm- en manchet verbindingen, maar ook PE elektrolasmoffen en spiegellassen. Dit laatste wordt vooral toegepast wanneer er gebruik wordt gemaakt van hoge temperaturen of zuren, zoals in de horeca of in laboratoria. Tevens voorzien wij horeca en andere organisaties met grootkeukens van vetafscheiders. 

Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker, daarom bieden wij ook duurzame mogelijkheden. Eén hiervan is douche-wtw, oftewel douche warmteterugwinning. Hiermee hoeft uw warmtepomp of cv-ketel minder te verbruiken, doordat wegstromend douchewater het koude water alvast opwarmt middels een warmtewisselaar.

Zink- en loodwerken-2

Zink- en loodwerken

Zink- en loodwerken op uw dak of gevel laten aanbrengen? Wij zijn ervaren in dakrandafwerking, het aanbrengen van dakgoten, hemelwaterafvoer en gevelbekleding. Dakgoten kunnen wij volledig op maat leveren, maar ook kunt u kiezen voor een prefab dakgoot. Wanneer u gevelbekleding wilt laten plaatsen kunt u kiezen uit twee soorten, roefverbindingen en felsverbindingen. Niet alleen heeft gevelbekleding een praktische functie, doordat het uw gebouw beschermt tegen weersinvloeden, ook heeft het een esthetische functie.

Hemelwaterafvoer-1

Hemelwaterafvoeren

In Nederland valt er regelmatig een bak regen uit de lucht, om lekkages te voorkomen moet dit vervolgens worden afgevoerd. H&R Installatie biedt diverse mogelijkheden om hemelwater af te voeren. Naast het uitpandige, traditionele afvoersysteem zoals regenbuizen monteren wij ook inpandige afvoersystemen. Het Pluvia Systeem van Geberit en het Vacurain Systeem worden beiden geïnstalleerd op het dak en voeren het hemelwater inpandig af. Hemelwaterafvoer is beschikbaar in PVC, zink, staal en aluminium.

Tapwater-1

Tapwaterinstallaties

De leiding voor tapwater begint in principe vanaf de meterkast, waar de warmte voor het kraanwater binnenkomt, loopt de gehele woning of het gebouw door tot aan het tappunt. Dit brengen wij aan in koperen of kunststof materialen. Voor panden waarbij gebruik wordt gemaakt van water met hoge temperaturen of waar legionellapreventie van belang is, brengen wij koperen leidingen aan. Koper kan in tegenstelling tot kunststofsystemen wel tegen hoge temperaturen en is daarnaast beter bestemd tegen legionella. Dit wordt daarom vaak toegepast in horecapanden of sportaccommodaties. Naast tapwaterinstallaties, kunnen wij voorzien in warm tapwaterbereiding, tussenbemetering, drukverhogingsinstallaties en waterontharders.

Gasinstallaties

Ook op het gebied van gasinstallaties voert H&R Installatie diverse werkzaamheden uit. Allereerst leggen wij gasleidingen in staal, kunststof of koper en voorzien wij woningen en bedrijfspanden van gasmeters en appendages. Voor wie wilt bijhouden hoeveel gas er wordt verbruikt, zoals bijvoorbeeld verhuurders, installeren wij tussenbemetering. Tussenbemetering biedt inzicht in gasgebruik, wat zorgt voor bewustwording bij de gebruiker. Deze inzichten kunnen vervolgens gebruikt worden om besparende maatregelen door te voeren. Wij sluiten tussenbemetering naast gas, ook aan voor het meten van water en elektriciteit. Wilt u gas laten afpersen of uw binnenshuis gasinstallatie laten controleren of inspecteren? Ook dat is mogelijk.

Installatie van terrasverwarming op gas kan voor de horeca ondernemers onder ons ook geregeld worden. Naast de installatie hiervan, verzorgen wij ook onderhoud aan terrasstralers.