Watersystemen

Bent u op zoek naar een manier om warm tapwater te bereiden, uw water te ontkalken óf regenwater op te slaan en her te gebruiken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en persoonlijk advies op het gebied van watersystemen.

Warm tapwater-2

Warm tapwater

Bijna de helft van het water dat we gebruiken is warm tapwater. Warm tapwater kan op diverse manieren bereid worden, dit kan middels een gastoestel, elektrisch met een elektrische warmtepomp, maar ook duurzaam met een zonneboiler. Dit laatste dient als vervanger van aardgas en neemt zonlicht op, wat vervolgens het water van een woning verwarmt. Heeft u zonnepanelen? Dan kan een elektrische warmtepomp ook een duurzame optie zijn. H&R Installatie levert daarnaast ook doorstroomtoestellen, ook wel een doorstroomverwarmer of doorstroomboiler genoemd. Een doorstroomtoestel werkt elektrisch en verwarmd, in tegenstelling tot een elektrische boiler, pas water op het moment dat dit nodig is. Hierdoor wordt er niet onnodig elektriciteit verbruikt om het water constant op temperatuur te houden.

Waterontharders

De kwaliteit van het drinkwater in Nederland is goed, maar de kalk in het water kan nadelige gevolgen hebben. Denk aan de kalkaanslag in de badkamer op de douchewand en kranen, maar ook het energieverlies. Speciaal voor particulier gebruik passen wij de technieken van Lubron waterontharders toe. Deze compacte waterontharders werken volgens hetzelfde, beproefde principe als die voor de professionele markt, maar zijn door hun kleine afmetingen en eenvoudige bediening perfect afgestemd op de behoefte van huishoudens. Er zijn verschillende speciale waterontharders voor particulier gebruik. Goed advies is belangrijk om de verwachtingen waar te kunnen maken en het comfort te kunnen verhogen en waarborgen. H&R Installatie bekijkt iedere situatie apart en levert de beste totaaloplossing voor de hele woning of het bedrijf.

Kalkafzettingen in koffiezetapparatuur, wasmachines en douchekoppen hebben niet alleen effect op het rendement, maar beïnvloeden ook de levensduur van de apparatuur. Met onthard water wordt er aanzienlijk minder kalk afgezet, waardoor de levensduur wordt verlengd. Ben u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook als het gaat om een vervanging van uw kraan.

Hemelwaterafvoer-2

Regenwateropslag

Het opvangen en hergebruiken van regenwater is goedkoop én duurzaam. Regenwater is tenslotte gratis en het hergebruiken hiervan zorgt voor besparing van drinkwater. Bovendien is regenwater volledig kalkvrij. Wanneer u regenwater wilt opslaan, voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet of voor tuinbesproeiing, kunnen wij een watertank installeren. Het regenwater kan opgeslagen worden in een betonnen of kunststof watertank, variërend van 1.000 tot 10.000 liter; de volumes worden afgestemd op het gebruik en de woonoppervlakte. Filters zorgen ervoor dat er geen vervuiling de tank binnenkomt, maar dat ook het watersysteem niet vervuild wordt.